Firma chineză Tencent a cumpărat integral studioul de jocuri Riot Games, dezvoltatorul League of Legends. Cea mai mare companie online din China era deja acționar majoritar, dar acum au cumpărat și restul acțiunilor pentru a controla integral firma. 

League-of-Legends-wide-900x16002

Tencent este compania care deține aplicația de mesagerie WeChat care este numărul unu în China și amenință supremația WhatsApp și Facebook Messenger la nivel mondial.

Conform unor informații neconfirmate oficial, League of Legends aduce venituri anuale de 1 miliard de dolari, datorită opțiunilor oferite jucătorilor pasionați. Tencent a fost recent evaluată la 200 de miliarde de dolari, mai mult decât compania rivală Alibaba.

Riot Games este un studio de jocuri video din California, SUA. Tencent deține de asemenea acțiuni la Activision Blizzard și Epic Games.

Achiziția nu va avea probabil niciun efect asupra jocului în sine.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!