LG G6 va fi lansat în curând cu un procesor Qualcomm Snapdragon 821, pentru că Samsung a comandat tot stocul de procesoare Snapdragon 835, spune Forbes. Informația are sens, este posibil ca Samsung să fi plătit în plus pentru asta, știind că va elimina din joc rivalii. Iar Qualcomm tocmai este acuzată de autorități că face astfel de afaceri.

Deja știm că LG G6 ar putea fi prezentat în februarie, iar sursele au anunțat că nu se va încinge, iar din ce am văzut detaliile tehnice sunt bune. Nu știm însă dacă potențialii clienți vor renunța la telefon din cauza alegerii procesorului. LG are o istorie în alegerea unor procesoare mai slabe, de parcă nu ar conta deloc. Snapdragon 821 nu este mult mai slab decât 835, dar este cu o generație în urmă. Găsiți o comparație aici. Se pare că suportul pentru Bluetooth 5.0 lipsește, tehnologia Quickcharge 4 lipsește și așa mai departe.

Acum Forbes anunță lasarea Samsung Galaxy S8 ca fiind pe 14 aprilie. De aceea nu vor exista destule procesoare și pentru S8 și pentru LG G6. Comentatorii speculează că HTC U Ultra s-a lovit de aceeași problemă și deși este flagship pentru taiwanezi modelul a venit cu Snapdragon 821.

Lipsa de pe piață a lui Snapdragon 835 va împiedica producătorii chinezi, respectiv LeEco, OnePlus, Xiaomi, dar și Lenovo și alții să producă terminale competitive cu Samsung Galaxy S8. Un avantaj competitiv care pare special gândit pentru relansarea Samsung după faza cu Note 7. Desigur, Samsung va face și modele cu procesorul propriu Exynos, comparabil cu Snapdragon 835, dar nici ăla nu va fi disponibil în prea multe exemplare. Citisem pe undeva că partenerii Samsung care au văzut noile device-uri Samsung în cadrul unei întâlniri cu ușile închise au apreciat că va fi cerere foarte mare pentru ele și la început vor fi cu stoc limitat.