Analiștii prezic lansarea Apple Watch 2, un dispozitiv care să aducă îmbunătățiri la mai multe capitole comparat cu primul smartwatch al companiei. Design-ul va fi similar, dar vor adăuga o baterie mai mare și sunt alte îmbunătățiri.

Apple Watch 2 sau Watch S - concept de design
Apple Watch 2 – concept de design

De fapt, a mai fost un zvon pe tema asta, dar nu s-a confirmat oficial.

Acum, un analist KGI Securities, care a mai nimerit predicții despre Apple în trecut, spune că Apple Watch 2 este iminent.
Lansarea ar urma să fie pînă la finalul anului, nu este exclus chiar în evenimentul de lansare iPhone 7, dar e posibil și separat.

Ceasul Apple nu va avea parte de un display mai mare, ci de un procesor TSMC mai rapid, o baterie de dimensiuni mai mari și de rezistență la apă și praf la un standard mai ridicat.

ads

Nu va aduce nici anul acesta o versiune cu 4G/LTE, ci rămâne un accesoriu pentru smartphone, care are nevoie de telefon pentru a avea acces la informații. Apple Watch 2 va avea integrat un modul GPS, dar și un barometru.

Compania ar putea lansa și modele noi pentru Watch, cu aceleași dotări, dar numai cu rezistență crescută la apă și praf. Acestea ar avea prețul curent al ceasului, iar modelul vechi va beneficia de o reducere semnificativă de preț. Acest lucru ar permite Apple să crească vânzările de ceasuri smart în ciuda tendințelor din industrie.

Dacă pregătesc anul viitor o variantă Apple Watch cu LTE sau 4G, compania americană ar fi singurul producător de smartwatch care va continua să crească vânzările și în perioada 2017-2020.

Sigur, asta dacă nu cumva ceasurile devin peste noapte mainstream și toată lumea se apucă de cumpărat așa ceva. Chestie care nu s-a întâmplat în ciuda promoțiilor agresive.

Legat de Apple Watch 2 analistul KGI Securities nu cofirmă două zvonuri care erau considerate esențiale pînă azi – posibilitatea de a conecta ceasul direct la WiFi, fără smartphone, nici faptul că va fi adăugată o cameră video pentru Facetime direct pe ceas.