Urmăresc de ceva vreme Shuttle PC, un producător de sisteme puțin cunoscut. Printre cele mai recente produse ale lor este și XPC R8, un mini-PC construit pentru cei care vor și performanță. Da, nu are un design nemaipomenit, dar poți construi pe el un super-sistem care nu ocupă loc.

Shuttle mini PC

Sistemul suportă 64GB de memorie RAM DDR4, procesoare Intel din generația a șasea, patru HDD-uri, precum și plăci grafice dedicate de la Nvidia. Evident, sunt patru sloturi de extensie (1x PCI-Express-x16-3.0, 1x
PCI-Express-x4-3.0, 1x M.2-2280 (PCIe, SATA, NVMe), 1x Mini-PCI-Express-x1-2.0. Placa de bază este realizată de Shuttle, are chipsetul Intel Z170, suportă procesoare din generația a șasea (maxim 95W), are patru sloturi de memorie RAM, slot pentru SSD-uri PCIe, 2x DisplayPort, HDMI, 4xSATA, 8X USB 3.0, sunet 7.1 și Gigabit Ethernet.

Sursa este de 500W, suficient chiar dacă folosiți toate sloturile, zic ei. Este un barebone în lumea PC-urilor mini. Prețul pentru versiunea de bază este 322 de euro, iar în rest adăugați pe el componentele opționale.

ads

Shuttle PC