Asus a prezentat la Computex o mulțime de gadgeturi, mai am câteva de prezentat, dar pînă atunci mi-a sărit în ochi acest monitor… Știm că televizoarele curbate sunt deja pe piață, dar este primul monitor cu ecran curbat pe care în văd. Știu, 32 de inch poate părea mare la prima vedere, dar pentru anumite aplicații este sigur util, iar astfel nu mai ai nevoie să ții trei monitoare în fața computerului, pentru că este ăsta suficient de mare.

Asus monitor curbat 32

Monitorul este la ora actuală cel mai mare cu ecran curbat, are rezoluție 2.560×1.440 pixeli și format 16:9. Luminozitatea este 250cd/m2 și are inclusă tehnologie DisplayPort. Ca de obicei impresionează prin design, finisaje și materialele premium utilizate. Imaginea este descrisă de Cnet ca fiind de o calitate excelentă.

Știu că Asus au lansat deja un monitor 4K, așa că mă bucur să văd că au din nou cele mai interesante produse în pregătire.

Nu știm nimic despre data lansării comerciale a acestui tip de monitor.

De notat este faptul că prețul primului monitor curbat de 32 de inch nu este de domeniul SF: se pare că va costa doar 800 de dolari.