Asus a anunțat azi cele mai recente laptopuri ZenBook 13 (UX334), ZenBook 14 (UX434) și ZenBook 15 (UX534) și ediția limitată, exclusivă, ZenBook Edition 30 (UX334FL), un model Pearl White special proiectat pentru a celebra aniversarea a 30 de ani a companiei Asus.

Toate modelele Asus ZenBook includ noul touchpad ScreenPad 2.0 – un ecran secundar interactiv, care îmbunătățește productivitatea pentru posibilități nenumărate. Noua interfață intuitivă, asemănătoare cu cea a smartphone-urilor, permite gestionarea ușoară a aplicațiilor și permite crearea simplă a unor fluxuri de lucru simultane. ScreenPad 2.0 are acum un diagonala de 5,65’’, are Handwriting pentru scrisul de mână cât mai natural și Number Key pentru introducerea rapidă de date.

Toate modelele seriei dispun de ecrane NanoEdge cu ramă îngustă pe cele patru laturi, cu un raport ecran/corp de până la 95% ce le conferă cea mai mică amprentă din lume din clasa lor. Combinația de performanță și mobilitate este definitorie pentru seria ZenBook, iar noile modele dispun de componente de înaltă performanță inclusiv procesoarele Intel Core i7 quad-core, grafică care urcă în gamă până la Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q, 16GB de memorie RAM, SSD-uri ultra-rapide PCIe și Wi-Fi 5 de clasă gigabit.

Ecranele ZenBook de 13,3”, 14” și 15,6” beneficiază de rame foarte înguste pe cele patru laturi, creând un raport ecran/corp de 95% pentru a maximiza aria vizibilă într-un spațiu minim. Rezultatul este pur și simplu uimitor: imaginea fără margini oferind o experiență mult mai captivantă cu mai puține elemente care să distragă vederea, transformând seria ZenBook într-o alegere perfectă pentru creativitate în mișcare sau divertisment. Completând design-ul ultra-compact, stilul tradițional și eleganța ZenBook sunt observate dintr-o privire: toate modelele beneficiază pe capac de finisajele metalice, reprezentative, inspirate de filosofia Zen, existând opțiuni ale finisajelor prestigioase în Royal Blue anodizat, ambele potențate de logo-urile aurii pe capac și bara Rose Gold contrastantă de deasupra tastaturii pentru o tușă suplimentară de lux. Design-ul balamalei Asus ErgoLift înclină tastatura pentru o experiență confortabilă de scris și ajută răcirea.

Noua serie ZenBook este construită pentru a oferi performanță în mișcare, beneficiind de cele mai recente procesoare Intel Core i7 din generația a opta și o gamă largă de opțiuni grafice, inclusiv grafica discretă Nvidia GeForce MX250 pe ZenBook 13, 14 și Edition 30. ZenBook 15 este echipat cu grafica Nvidia GeForce GTX 1650 de înaltă performanță. Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe și până la 16GB de memorie RAM, făcând din ZenBook alegerea ideală pentru crearea de documente, minarea de date, retușarea fotografiilor, editarea video sau simpla pauză pentru un joc. Noua serie ZenBook le permite utilizatorilor să realizeze mai mult și să o facă mai rapid.

ZenBook oferă libertatea de a lucra întreaga zi cu o singură încărcare a bateriei – pentru o autonomie de 14 ore pentru ZenBook 13 și 14 și 17 ore pentru ZenBook 154.

ZenBook Edition 30

Asus marchează 30 de ani de existență și inovații tehnologice. Modelul are la bază moștenirea Asus, dar este desenat cu gândul la viitor și este acoperit cu piele. În 2006, Asus a creat colecția de piele S6F, primul laptop din lume care folosea un capac acoperit cu piele autentică. ZenBook Edition 30 aduce un aspect futurist pe lângă cel clasic, având un capac acoperit de piele italiană Pearl White – cusută manual pentru o potrivire perfectă – pentru un stil pur și îndrăzneț. Tăieturile cu diamant în culoarea Rose Gold anodizată și linia de pe carcasă, acompaniate de logo-ul aniversar, exclusiv, placat cu aur trandafiriu sunt adăugiri uimitoare care dau modelelor ZenBook Edition 30 un aspect de lux pur. ZenBook Edition 30 este echipat exclusiv cu un set complet de accesorii premium, incluzând un mouse Pearl White, o cutie cu aspect de piele și un mouse pad și o husă de piele autentică.