Canon EOS M2 este a doua versiune a camerei foto mirrorless și a fost confirmată oficial. Mi-a scăpat anunțul, făcut acum câteva zile, dar vreau să vă scriu câteva detalii suplimentare, pe care lumea nu prea le menționează. Canon a rezistat mult timp trendului spre mirrorless, considerând această zonă ca “neprofesionistă” și, deci, neinteresantă. Apoi când au văzut că nu se mai vând nici compacte, dar nici DSLR-uri în ritmul în care se vindeau acum câțiva ani, Canon au revenit și au lansat EOS M, primul lor mirrorless. Din păcate însă primele review-uri au demonstrat că a fost o cameră slabă, iar concluzia i-a făcut pe cei de la Canon să nici nu mai trimită camera foto la teste.

Canon EOS M2
Canon EOS M2

Dintre toate brandurile mari din zona de foto Canon este singurul care nu mi-a trimis mirrorless-ul la teste. Singurul.

Canon Eos M2 vine cu o serie de îmbunătățiri. Întâi un autofocus mai rapid, datorită unui senzor nou, Hybrid CMOS II (cu detecție de fază), folosit la DSLR-ul 100D de exemplu. Senzorul este APS-C de 18 megapixeli, iar procesorul de imagine este Digic V. Body-ul este un pic mai ergonomic, iar camera foto include acum WiFi pentru transferul rapid de poze.

Din păcate tot nu are viewfinder, iar producătorul nu a integrat niciun fel de bliț.

S-au schimbat și rotița cu moduri de fotografiere, dar și opțiunile de control în general.

Prețul camerei foto este de la 630 de dolari pentru body (deocamdată e disponibilă doar în Japonia). Va fi oferită și în pachete cu obiective (1, 2 sau trei lentile).

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!