Cei de la BMW au prezentat un concept de motocicletă electrică pentru oraș, mai degrabă scuter, dar desig-ul este excepțional și merită să o vedeți.

BMW Motorrad Concept Link pare desprinsă dintr-un film de genul Back to the Future. Păstrează oarecum și linia BMW, dar are multe tehnologii care par venite din viitor.

Are multe funcții de comunicare și conectare, se sincronizează cu Calendarul proprietarului și sugerează trasee care să acopere cât mai bine destinațiile zilei. Nu are deloc indicatoare clasice, cum ne-am fi așteptat, ci informațiile sunt proiectate direct pe parbriz, iar lângă ghidon este un ecran care poate fi controlat cu butoanele din laterale. Probabil afișează și el diverse informații, dar nu în mers, ci atunci când scuterul staționează. Va avea de asemenea o vestă specială care oferă protecție suplimentară și are niște senzori de mișcare, astfel că poți face diverse gesturi prin care controlezi vehiculul. Sau diverse funcții ale lui – de exemplu deschizi zona de bagaje doar prin gesturi, nu e nevoie să lași bagajele jos și să apeși pe ceva. Compartimentul de sub scaun se poate accesa și în mers, promit cei de la BMW. Geaca nu este în stilul hainelor de motor, ci are un design modern, promite BMW. De asemenea, este rezistentă la apă.

Sistemul poate stabili automat un traseu, dar poate selecta și muzica de pe telefonul utilizatorului. De exemplu vă poate duce pe un traseu cu obiective turistice interesante din oraș și să ascultați muzica favorită în timpul ăsta. Sau poate alege drumul cel mai rapid. Este un scuter de joasă înălțime, te poți sui pe el din lateral sau din spate, dar este greu, iar pentru manevrarea cu spatele, pentru parcare, are o viteză specială.

Conceptul a fost prezentat la un concurs de design din Italia. Îmi place faptul că BMW are un laborator de cercetare din care scoate din când în când astfel de concepte. Sper să vedem astfel de scutere smart și pe stradă, în curând.

Via: Engadget