Cei de la Fuji tocmai au lansat o nouă cameră mirrorless, Fujifilm X-A3, gândită pentru fotografii selfie și filmări personale. Este modelul entry-level din seria X, dar are un nou senzor APS-C de 24.2 megapixeli, precum și ecranul rotativ.

fujifilm x-a3

Fujifilm avea deja un model de acest gen, X-A2, dar se pare noua versiune aduce câteva îmbunătățiri. Ecranul se rotește complet, la 180 de grade, cu 5 mai multe decât la modelul anterior. Dacă ecranul stă stâmb, sunt șase să bată lumina în el și să nu vezi exact ce apare acolo. Fuji a adăugat o mulțime de tehnologii pentru selfie-uri, precum detectarea zâmbetelor, atenuarea tonurilor pielii, detectarea privirii – atunci când te uiți la cameră face direct autofocus.

În orice caz, ecranul rotativ este foarte util când faci poze, de exemplu la concerte – pentru că poți ridica aparatul foto deasupra tuturor și tot vezi ecranul. Sau invers, stând pe iarbă, vezi de sus ecranul și poți realiza fotografii mai bune.

Noul sistem autofocus de la Fujifilm X-A3 are 77 de puncte. De asemenea sunt adăugate moduri speciale de lucru pentru filmare, de la camerele mai avansate ale companiei.

Cu obiectivul de kit 16-50mm camera are un preț de circa 600 de dolari. Lansarea oficială va fi în octombrie însă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!