Următoarea generație de camere video GoPro este dezvăluită neoficial, zilele trecute au fost prezentate primele imagini „pe surse” cu GoPro Hero 5. Arată un pic diferit, sunt curios însă ce îmbunătățiri ar putea aduce.

GoPro-Hero-5-compressor

Se pare că funcția care este cea mai mediatizată acum este controlul vocal al camerei video, realizat special pentru cei care fac sporturi extreme.

Fotografiile cu noul GoPro Hero 5 și diverse pagini din manualul oficial au fost prezentate pe mai multe bloguri și site-uri, iar cei de la Mashable le-au adunat la un loc.

ads

Cum spuneam, design-ul nu este schimbat radical, deși toată lumea copiază acum design-ul GoPro. Au renunțat la butonul frontal și se pare că va avea touchscreen, așa că vor elimina din butoane. De asemenea, camera pare acoperită cu cauciuc, deci este foarte posibil să fie rezistentă la apă și praf fără o altă carcasă protectoare.

Informațiile date de zvonuri arată că Hero 5 va avea același procesor de imagine ca la Hero 4, cu aceleași variante de rezoluție (720p, 1080p, 4K la 60fps. Bateria integrată ar urma să fie de 1.220 mAh.

GoPro Hero 5 ar putea aduce noua mufă de conectare USB Type-C pentru transfer mai rapid.

Cei de la GoPro au multe probleme, întâi că toată lumea îi cam copiază și apoi pentru că produsele rivale sunt mai ieftine, iar publicul alege deseori după buzunar. Dacă Hero 5 nu vine cu îmbunătățiri concrete, care să justifice achiziția, iar vor avea probleme. Singura veste bună pare o posibilă reducere a prețului pentru modelele GoPro Hero 4…