GoPro Hero 7 Black a fost lansat oficial astăzi, sunt trei variante ale camerei, conform GoPro. Pe scurt, avem variantele White, Silver și Black. Versiunea de top are și cel mai complex sistem de stabilizare a imaginii.

Prețurile noilor versiuni sunt de 199 dolari, 299 dolari și 399 dolari, devenind astfel și foarte accesibile. Modelul de top este GoPro Hero 7 Black, care are procesorul de imagine dezvoltat de companie, filmează 4K la 60 de cadre pe secundă, are mod Super-Slow Motion, precum și Hyperlapse. Modelele au aproape același format și dimensiuni cu generațiile anterioare, rezistă la apă și praf, au ecrane LCD cu touchscreen, au comenzi vocale și de asemenea serviciul de back-up în cloud oferit de GoPro contra cost.

Hero 7 Black are și mici modificări de design, interfața este ușor modificată, numele este scris pe lateral. Totuși, nu iese prea mult din standardele GoPro, așa că utilizatorii se vor simți ok cu noul model. De asemenea, are un ecran frontal alb-negru pe care sunt prezentate diverse informații.

Procesorul de imagine GP1 a fost prezentat anul trecut, la lansarea Hero 6, este primul realizat in-house de GoPro, după ce s-au decis să se despartă de fostul furnizor, Ambarella. Compania spune că memoria RAM mai mare permite Hero 7 să folosească mai eficient procesorul GP1, fără a furniza însă o comparație specifică între cele două modele.

Tehnologia Hypersmooth este prezentată ca o inovație în privința stabilizării imaginii, folosește soluția de stabilizare electronică integrată împreună cu soluții digitale care analizează fiecare senzor de mișcare pentru a anticipa și compensa mișcările. Cei care au fost la demonstrații spun că este o realizare și se vede diferența cu ochiul liber. Cei de la Engadget au spus că este similară cu utilizarea unui gimball, ceea ce înseamnă că GoPro va elimina necesitatea unui alt gadget pentru stabilizare. Trebuie însă testat înainte să luăm de bună informația.

GoPro Hero 7 Black include de asemenea conexiune 4G, iar camera video poate fi folosită pentru live-streaming pe Facebook, Youtube sau Twitch. Camera video poate filma 4K la 60 fps, 2K la 120fps, Full HD la 240 fps. De asemenea, poate face fotografii la 12 megapixeli, care se pot salva RAW. Are conexiune WiFi pentru transferul rapid al fișierelor și de asemenea GPS pentru localizarea imaginilor.

GoPro Hero Silver și White nu au stabilizare, nu au conexiune GSM și nu au procesorul de imagine deștept. De asemenea, trebuie spus că noile camere se pot folosi și vertical, precum telefonul, pentru a le putea utiliza pe IGTV sau pentru stories și altele asemenea. Precomenzile la noile camere GoPro încep de pe 27 septembrie, ar trebui să ajungă destul de rapid.

Via: The Verge, Engadget.