Compania chineză a lansat Huawei Fit, o brățară de fitness cu ecran, care are în plus un senzor de puls care urmărește bătăile inimii. E chiar util pentru sportivi și pentru cei care au probleme cu inima și trebuie să facă sport.

huawei_20fit_productphotoc_black_wideband_20160913-0

Eu acum testez Color Band A1 și folosesc în general un Huawei Band B0, care seamănă cu un ceas. De fiecare dată m-am gândit că ar fi utilă monitorizarea ritmului cardiac. Abia aștept să aibă și un sistem care să detecteze dacă ai aritmie, dacă cifrele nu sunt în marginile normale și nu mai zic ce bună ar fi o soluție pentru tensiune. Probabil vom vedea peste ani astfel de tehnologii.

Huawei Fit are ecranul alb-negru și astfel autonomia crește la vreo șase zile. Band B0 ține la vreo 6 luni de utilizare vreo 4-5 zile, deci este ok.
Designul mi se pare interesant, parcă arată mai bine decât banda mea, deși ar putea să arate așa bine doar în poze.

În rest, Huawei Fit urmărește pașii, caloriile consumate, durata antrenamentelor, orele de somn și așa mai departe, practic la fel cu alte gadgeturi dedicate pasionaților de fitness. În clipa asta, după ce am testat multe brățări smart, mi se pare mai util să ai și ceas / notificări. Nu doar mici vibrații. Cea mai bună aplicație rămâne cea pentru trezire, vibrează încet când simte că ești pregătit pentru trezire și e mult mai bine decât alarma de la telefon.

Brățara are de asemenea un ghid pentru a reuși să alergi primii 5.000 de metri, apoi 10.000, apoi competiții din ce în ce mai serioase. Aplicația este tot Huawei Wear, doar că de-acum veți avea de asemenea grafice cu ritmul cardiac.

Prețul Huawei Fit este de circa 130 de dolari.