iPad 3 va fi lansat pe 7 martie, spun oameni care au fost invitați la un eveniment Apple pregătit în acea zi. Nu este însă ceva clar, unii vorbesc despre 9 sau 16 martie, așa cum le stă bine fanilor Apple, care niciodată nu știu ceva concret, așa că trăiesc din zvonuri și presupuneri. Am tot scris despre iPad 3 pentru că sunt tot mai interesat de tablete și cred că, din cauză de iPhone, o să merg pe varianta iPad pînă la urmă. Așa că orice zvon legat de tabletă capătă altă importanță.

Poza care circulă acum „ilegal” pe net cu noul display cred că nu are nicio legătură cu tableta Apple. Totuși, e interesant de notat zvonul că va avea un display identic, 9.7″ cu rezoluția 2048×1360 pixeli, retina display. Tipic Apple.

iPad 3 display

iPad 3

La ce ți-ar folosi 2048×1360 pixeli? La nimic. Doar să faci glume pe seama competiției. Da, experiența vizuală e mai bună. Dar nu cred că iPad 3 va fi un upgrade atât de mare. Mai degrabă sunt convins că iPad 3 va fi pentru 2 ceea ce iPhone 4S a fost pentru iPhone 4. Un update de software, plus eventual un procesor mai bun.

ads

Din păcate, cred că planurile quad-core au fost abandonate (sau mă rog, zvonurile quad-core au fost făcute de râs), iar procesorul prezentat recent de zvoneri este un A5X, care poate însemna orice. Mai exact, un update oarecare la A5. Poate are mai mulți Ghz, sau cine știe ce. Tableta va avea mai multe variante, dar pentru cea de 32 de GB este clar că folosește două module de 16GB. Dau link-uri la final.

Pare însă tot mai clar că iPad 3 va avea camera de 8 megapixeli similară cu cea de la iPhone 4S. Da, unii preferă să facă poze cu tableta…

De asemenea, exact cum spuneam, zvonurile vorbesc despre noi aplicații care sunt testate acum pentru a fi compatibile cu iPad 3. Probabil genul de aplicații multimedia special adaptate pentru tablete. Poate Office, poate ceva aplicații de video-conferință sau video-chat. Oricum, are dotările necesare deja.

Detaliul cel mai nesemnificativ pentru noi (momentan) pare să fie cel despre compatibilitatea LTE (4G, sau mai nou 3,9G cum zic experții telecom). Pentru piața americană are nevoie de astfel de modem (pentru marketing, pentru că real, nu merg rețelele – la Las Vegas a mers doar EDGE indiferent de operator).

Surse: MacRoumors 1, 2 , NetworkWorld.