Pentru că se apropie cu pași mari evenimentul WWDC 2015 s-au înmulțit zvonurile despre iPad Pro și dorința Apple de a relansa categoria tabletelor, în declin acum la nivel global. Din păcate merg într-o direcție testată de Samsung, cu ecran mare de 12/13 inch și funcții business, nișă în care nu se fac vânzări bune. Tableta e prea mare să fie portabilă și mai greu de folosit decât un ultrabook de 13 inch cu care utilizatorul este deja familiarizat.

iPad Pro - imagini "pe surse"
iPad Pro – imagini “pe surse”

Click pe imagini pentru mărire !

iPad Pro – detalii tehnice

Despre un iPad cu ecran mare se zvonește fix de anul trecut, din august, când erau publicate pentru prima oară detaliile. De asemenea, din martie 2014 se știa că Apple testează un concept de stylus pentru iPad. Ei bine, a venit timpul să apară și produsul despre care se vorbea. Tot la nivel de zvonuri și surse, noul iPad Pro pare un fel de competitor pentru Galaxy Note Pro de 12 inch. De data asta Samsung a fost primul, iar tableta cu ecran mare și creion digital era dedicată mediului business, artiștilor digitali și profesioniștilor, urma să revoluționeze industria, dar din păcate nu a avut niciun succes. Nu-și dorea nimeni așa ceva, vă spun pe baza experienței cu mai bine de cinci-șase modele, tabletele de 11-12-13 inch sunt masive, greu de ținut cu o mână și nu au o interfață grafică comod de utilizat. Sunt bune să citești chestii sau să te uiți pe Facebook și Pinterest. Dar cam atât. Laptopul stă altfel pe masă și mai degrabă ai un 2-în-1 care are ecran tactil și se comportă ca tableta. Dar este posibil ca produsul Apple să aibă succes, este ceva inedit pentru fanii Apple, iar ei sunt cunoscuți pentru faptul că vor cumpăra aproape orice ar lansa compania.

iPad Pro va fi prima tabletă care suportă multitasking la modul “split-screen”, o chestie deja disponibilă pe Note. De asemenea, iPad Pro va avea posibilitatea de a seta mai mulți utilizatori, fiecare cu contul și setările lui. Funcțiile astea vor fi incluse în noul iOS9, iar acum se speculează că le vei putea folosi și pe iPhone 6 sau 6 Plus dacă faci actualizarea. Rămâne de văzut dacă va fi chiar așa.

 

iPad-Pro-with-Stylus-Render-2

Sursa foto.