Următorul iPhone, care este foarte posibil să se numească doar “noul iPhone” după moda lansată de Tim Cook cu iPad, ar trebui să aducă o serie de tehnologii noi. Unele care au lipsit la lansarea iPhone 4S și au stârnit critici, altele care sunt deja incluse la iPad, deci ar fi logic să vină și la iPhone. Cei de la eWeek au făcut un mega articol pe tema asta, eu am să redau pe scurt câteva tehnologii care ar trebui să le aibă încorporate. Deocamdată pe noi nu ne influențează esențial LTE, deși vom avea probabil primele rețele 4G active pînă la finalul acestui an.

iPhone 5

Noul iPhone

Lansarea iPhone va fi probabil tot în toamnă. Ea ar putea fi devansată doar dacă vânzările iPhone 4S ar dezamăgi pe parcursul acestui an. Așa cum scriam anul trecut, iPhone are nevoie de un ecran mai mare. Toată lumea a lansat terminale smartphone cu ecrane de dimensiuni mai mari, iPhone a rămas la 3,5 inchi. Probabil vor trece doar la 4 inchi. Și ar trebui să aibă de asemenea rezoluție mai mare, posibil peste 720p.

Procesorul va fi obligatoriu A5X. Dacă iPhone 4S a venit tot cu A5, acum este timpul pentru noua generație – un procesor puternic cu grafică quad-core.

Camera foto va fi clar mai bună. iPhone 4S a îmbunătățit mult calitatea foto, iar Radu Georgescu scrie că iPhone 5 va schimba industria foto iar. Este posibil să vedem noi tehnologii foto în terminalul Apple.

Pentru piața americană, mai mult ca sigur vor lansa variantă LTE, exact ca la iPad. Va fi mai scumpă și nu este aceeași tehnologie care va fi implementată la noi.  Probabil noul iPhone va avea același preț ca 4S la lansare. Bateria nu are prea mult loc de îmbunătățire, dar mărirea dimensiunii ar permite probabil și o baterie mai mare.