iWatch – ceasul smart al Apple despre care v-am scris încă de la începutul lui 2013 – pare să fie confirmat oficial, conform Wall Street Journal. Cel mai respectat ziar de business din lume crede că Apple a pregătit mai multe versiuni de design și va dota ceasurile cu numeroși senzori , mai mult de 10, pentru a capta toate informațiile posibile legate de utilizator. Lansarea oficială a lui iWatch pare să fie în toamnă, în octombrie. Ceasul va fi produs de Quanta Computer, care va începe să realizeze echipamente din iulie pentru a atinge stocurile dorite în toamnă. 

 

iwatchc_martinhajek_clean_31

Sursa foto: Digital Trends

ads

Pînă acum au circulat mai multe variante de design, unele pătrate, altele rotunde. Astăzi sursele vorbesc despre dreptunghi, cu diagonala de 2,5 inch – dimensiune pe care eu o consider mare și oarecum nerealistă.

Pe de altă parte trebuie reamintit faptul că și anul trecut detaliile despre iWatch erau credibile. Au fost atât de siguri de lansare încât Samsung și Sony au lansat repede smart watch-uri pentru a concura produsul Apple. Evident, fără să existe un produs Apple. Terminalele cu Android au fost simpatice, dar inutile. Iar lumea cam râde acum de ideea de smart watch. Mie personal îmi place Galaxy Fit, dar nu aș da nici eu atâția bani cât vrea Samsung. Nu face banii.

Sursele citate de presa americană (au avut articole și Reuters și alții) vorbesc despre posibilitatea de a avea și ceasuri cu ecran de dimensiuni mai mici sau diferite. Sursele spun că detaliile finale ale acestui produs vor fi decise mai târziu. Sau poate că au fost deja decise, dar nu știu detaliile decât cei din management.

Analiștii cred că Apple va vinde mai multe ceasuri iWatch în primul an decât iPad-uri a vândut în primul an după lansare. Chestie care ține și de preț, nu neapărat de cererea din piață.

Dacă anul trecut s-au vândut câteva milioane de ceasuri inteligente, analiștii cred că tendința este de creștere, că în următorii ani va fi un boom al device-urile inteligente, fie că sunt ceasuri, fie că sunt ochelari sau alte accesorii.