iWatch, un ceas inteligent cu ecran tactil curbat, este dat în unele zvonuri drept cel mai nou gadget Apple. Nu zic că ar strica să aibă așa ceva în gamă, dar practic, de data asta nu cred. Ceasul de mână este un accesoriu interesant, mai ales pentru cei cu bani, dar în același timp un ceas cu ecran tactil și informații de pe smartphone nu este chiar atât de util. Informațiile de pe telefon le vrei pe telefon. Și, cum s-a văzut în vânzăzi, vrei să vezi informațiile pe un ecran cât mai mare. Ceasul este un statement, un accesoriu premium, dar cu siguranță nu vor face vânzări cu el.

iwatch apple

Sursa foto.

Pentru români, ceasul a fost o fascinație și înainte de Revoluție (sau ce-o fi fost lovitura aia de stat…). Mai țineți minte ceasul chinezesc cu 7 melodii? Păi dacă n-aveai de-ăla erai un nimeni… Și asta acum 25-30 de ani. Ceas subacvatic, ceas cu calculator, ceas cu televizor, cu cameră foto. Deja s-au cam fumat modelele de ceas/gadget. Dar un ceas Apple?

James Bond avea un ceas de mână care îl scotea mereu din impas. Nu zic că ar fi rău, dar, nu văd un iWatch ca gadget care va scoate Apple din criza pe care o traversează. Și criza asta, observabilă la Nokia, ex-liderul industriei, la HTC sau la Blackberry este dată de un singur lucru: lipsa unei viziuni privind viitorul. Care e următorul pas în mobile computing? Să fie ceasul?