Pentru pasionații de video sunt două lansări interesante azi, niciuna n-ar merita o știre separată, dar puse într-un context cred că este ok. Cei de la GoPro tocmai au lansat prima lor cameră VR, Omni, iar producătorul de drone DJI a lansat prima sa dronă pentru filmări profesionale, M600.

gopro omni

GoPro Omni

Chiar anticipam faptul că GoPro trebuie să lanseze ceva VR, pentru că asta este moda acum. Ei bine, camera lor pentru video 360 (de jur împrejur) se va chema Omni. Dispozitivul combină șase camere Hero4, iar prețul său este de 1500 de dolari. Dar ca să ai și softul de editare care combină imaginile ai nevoie de 5.000 de dolari. Plus, evident, sistemul hardware pe care să rulezi așa ceva. Detalii aici.

DJI Matrice-600-05

DJI Matrice M600

Cei de la DJI, care produc o serie de drone foarte populare, au lansat și una cu dotări video de nivel profesional, pe care vor să o ducă la Hollywood. Teoretic este o dronă care poate ridica de la sol camerele grele profesionale și are o tehnologie nouă prin care transmite semnalul video către sol, de capacitate mai mare. Totuși, au vorbit despre Full HD la 60 de cadre pe secundă, nu despre 3D sau 4K. Totuși, drona are un preț de 4.600 de dolari, așa că o vor putea folosi cei care fac filme buget.
Detalii aici.

ads