Cei de la GoPro tocmai l-au angajat pe unul din designerii Apple, Daniel Coster, care va coordona noile produse. Problema GoPro este clară, deși toată lumea iubește camerele GoPro, puțini știu să le folosească și vânzările n-au unde să mai crească.

gopro-mount

Sursa foto.

În plus, toată lumea face camere video compacte alternative, la prețuri mult mai mici. Așa că, în ciuda popularității și a calității filmării, GoPro s-a lovit de pragul de sus. Așa că, unul din planurile lor ar putea fi lansarea unui produs nou. Sau mass-market, cum zic analiștii. Eu nu cred că o cameră video ieftină, fie ea cameră de mașină sau cameră de buzunar, poate fi un produs mass-market. Este o nișă cu mulți jucători, slabe șanse să conteze la nivel global pentru GoPro. Sigura nișă pe care pot merge lejer cu un produs nou este smartphone. Sau să semneze un parteneriat cu un mare jucător din zona de smarphone, să ofere camere la pachet cu un smartphone popular. Și-așa clienții sunt disperați după oferte de-astea combinate.

ads

Cert este că acțiunile GoPro au crescut puternic după ce au anunțat că aduc noul designer. Daniel Coster a lucrat la design-ul iPhone 4 și la design-ul tastaturii wireless pentru iPad. Are la activ peste 500 de patente de design. Oricum, sincer, o cameră GoPro cu design diferit nu ar face mare diferență.

GoPro s-a listat pe bursă cu speranțe mari, dar faptul că nu pot crește vânzările a dus la scăderi continue pentru valoarea acțiunilor, per-total peste 50% spun analiștii. Au nevoie de un hit, de un produs care să reatragă atenția. O variantă ar fi să facă o cameră 360 că tot este acum un val puternic de promovare pe tema asta, dar tot nu cred că o astfel de cameră ar fi mass-market.