Lenovo Miix2 aduce sistemul de operare Windows 8.1 pe un dispozitiv mai mult decât ultraportabil, cu ecran de 8 inch. Îmi doresc mult să testez tabletele de 8 inch cu Windows, dar deși le-am cerut de acum 6 luni, nu mi-a trimis nimeni niciun model. Cred că un astfel de gadget cu autonomie decentă și putere de procesare decentă va scoate din joc multe laptopuri. Mai ai nevoie de o tastatură și un mouse pe Bluetooth și ai rezolvat tot. Dacă zilele trecute am plecat pentru prima oară cu tableta și fără laptop – și m-am descurcat ok – cred că pe viitor tabletele Windows vor fi folosite din plin. Doar să ofere combiația corectă de preț, performanță și autonomie.

Lenovo Miix2
Lenovo Miix2

Lenovo Miix2 beneficiază și de un processor Intel quad-core, iar ecranul are rezoluție bună, 1280×800 de pixeli. Ba chiar are și cameră foto de 5 megapixeli pe spate. Capacitatea de stocare este de 128GB, mai mult decât ai nevoie pe o tabletă. Suportă și carduri micro SD, de pînă la 32GB.

Sub „capotă” Lenovo Miix2 de 8 inci are un procesor Intel Bay Trail-T Quad Core, bazat pe arhitectura Atom S și integrat cu Intel HD Graphics. Susținut de 2GB de RAM, ar trebui să fie ok pentru Windows 8.1.

Tableta cântărește aproximativ 350 g, iar ecranul este în format 16:10.

ads

Vine cu Microsoft Office Home &Student 2013 preinstalat, are stylus și un capac/suport pentru vizualizarea de conţinut video.

Deocamdată nu știm prețul tabletei și ce capacitate are bateria / ce autonomie.