Lenovo ThinkPad X1 Carbon a fost prezentat la CES 2015 în ediție nouă, actualizată. Unul dintre cele mai rezistente și mai scumpe laptopuri business, X1 Carbon este un ultrabook foarte ok, recomandat celor care călătoresc des. Noua versiune are tot ecran de 14 inch, procesoare noi, display Full HD, stocare pe SSD conectat PCI Express, autonomie mai mare.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovo ThinkPad X1 Carbon cântărește sub 1.3Kg și are o carcasă din carbon rezistentă și ușoară. Dispune de cea de-a cincea generație de procesoare de la Intel Core , un set complet de port-uri și conexiuni pentru ușurință în vizionare, distribuție și transfer de date.  Are de asemenea un design mai aproape de modelul clasic, inclusiv butoanele fizice de pe touchpad, care fuseseră eliminate la ediția de anul trecut. Revin și  butoanele F1/F12 ca la modelele clasice.

Inginerii Lenovo spun că SSD-ul conectat pe PCIe oferă o viteză de acces la date crescută cu 80% comparat cu SSD-ul normal. Care oricum aducea viteze excelente față de un HDD normal. Autonomia este estimată la aproape 11 ore de utilizare, treci cu bine de zborul peste ocean.

Compania chineză a anunțat că a vândut 100 de milioane de laptopuri ThinkPad după ce au preluat brandul de la IBM. De asemenea, trebuie spus că Lenovo domină acum piața mondială de PC-uri, ca număr de unități vândute.

Modelele ThinkPad X1 Carbon au un preț de pornire de la $1,249 și vor fi disponibile din ianuarie 2015. Sunt curios cât de repede ajunge în România noua generație și ce preț va avea în lei…