Lenovo a anuntat astazi lansarea laptop-ului ThinkPad X1, cel mai subtire si mai performant din clasa sa. Creat pentru oamenii de afaceri care au nevoie de cea ce este mai bun din punct de vedere al performantei, mobilitatii si divertismentului, laptopul ofera un stil simplu si totusi modern, cu tastatura iluminata, baterii cu incarcare rapida si o serie de optiuni multimedia si de performanta.

Lenovo ThinkPad X1
Lenovo ThinkPad X1

Lenovo ThinkPad X1

Ne-am bazat pe informatiile obtinute de la clientii nostri pentru a crea ThinkPad X1, pe care l-am dotat cu optiuni netraditionale pentru un laptop business, precum sunet Dolby Home Theater, o tastatura moderna si un ecran durabil, super-luminos, protejat cu sticla Corning® Gorilla®, care livreaza caracteristicile de securitate, durabilitate si manevrabilitate pentru afaceri pentru care este cunoscut ThinkPad”.

Design-ul ultra-subtire satisface o performanta de elita
Fiind cel mai subtire ThinkPad, laptopul ThinkPad X1 masoara mai putin de 17 mm. In designul ultra-subtire sunt integrate procesoare Intel Core i3, i5 si i7 de a doua generatie, oferite de obicei pe laptopurile Lenovo mari, de 14 si 15inch. Aceasta tehnologie permite laptopurilor ThinkPad X1 sa aiba o performanta dubla a CPU si o performanta grafica cvadrupla, comparativ cu ThinkPad X301, versiunea anterioara de 13 inch a laptopurilor Lenovo.

Incepand de la doar 3.7 pounds/1.72kg, laptopul ThinkPad X1 este extrem de usor si rezistent datorita carcasei interioare si suportului de magneziu. Ecranul utilizeaza sticla Corning® Gorilla®pentru extra durabilitate, rigiditate si rezistenta la zgarieturi. ThinkPad X1 indeplineste opt specificatii militare (umiditate, soc termic, soc mecanic, temperatura joasa, temperatura inalta, praf, presiune, vibratii), astfel incat profesionistii in miscare sa poata lucra oriunde cu incredere.

Reincarcare rapida cu RapidCharge si acces wireless pentru mai mult timp
Laptopul ThinkPad X1 lanseaza noua tehnologie RapidCharge care incarca o baterie pana la 80% in doar 30 de minute. Aceasta tehnologie permite o incarcare de 2.5 ori mai rapida decat o baterie ThinkPad obisnuita, oferindu-le utilizatorilor mai multa libertate pentru a lucra mai rapid atunci cand se afla in miscare. RapidCharge combina celule de incarcare rapide cu o baterie de 1.000 de cicluri creata sa dureze timp de trei ani. Utilizatorii pot alege sa achizitioneze o baterie RapidCharge externa pentru ca laptopul ThinkPad X1 sa dubleze viata bateriei pana la 10 ore.

Tastatura ThinkPad intr-o noua lumina
Lenovo a modernizat cu atentie aspectul tastaturii, pastrand in acelasi timp aceeasi experienta la atingere si functionalitate a tastaturii clasice ThinkPad. Design-ul simplificat elimina cateva aspecte cheie mostenite, precum SysRq, pastrand in acelasi timp o functionalitate bogata, inclusiv controale multimedia si voice-calling dedicate. In conditii de lumina redusa, utilizatorii pot aprinde lumina din spatele tastaturii, prezenta pentru prima data pe un laptop ThinkPad din clasa de business. In plus, pastrand traditia ThinkPad, tastatura este rezistenta la scurgeri accidentale de lichide.

Sunet puternic, imagini fascinante pentru muzica si filme
PC-urile pentru afaceri nu sunt in mod obisnuit recunoscute pentru experienta audio/vizuala, dar ThinkPad X1 schimba acest lucru prin sunetul bogat si puternic datorita Dolby Home Theatre v4 si display-ului high-definition foarte clar (350 NIT). Fie ca asculta la casti, la boxele incorporate sau la un home theater conectat, utilizatorii vor avea parte de o experienta de divertisment captivanta. De asemenea, cu portul HDMI si tehnologia Intel Wireless Display, utilizatorii pot alege sa conecteze sau sa emita 1080p fara cabluri la un TV sau proiector.

Inovatii pentru clasa business
Laptopurile ThinkPad de la Lenovo prezinta o platforma de noi inovatii care satisfac nevoile majore de afaceri, inclusiv: video si voice calling, enterprise management si o experienta de computing usor de utilizat. Datorita camerei de 720p optionala cu mobile broadband, microfoanelor high definition si modurilor avansate de apelare, laptopul ThinkPad X1 asigura apeluri video clare. Securitatea solida este data de tehnologia Intel vPro optionala, hard drive-uri codate cu suport de gestionare la distanta si un cititor de amprente cu o singura atingere pentru aprindere si autentificare.

Pentru startup si shutdown rapid si usor, laptopul prezinta Enhanced Experience 2.0 de la Lenovo pentru Windows 7 – o caracteristica unica in industrie pentru produsele Lenovo, care le permite utilizatorilor sa lanseze sistemul de operare in medie cu 20 de secunde mai rapid decat un calculator obisnuit cu Windows 7.

Preturi si disponibilitate
Laptopul ThinkPad X1 va fi disponibil incepand cu luna iunie, prin intermediul partenerilor de afaceri si online la www.lenovo.com. Preturile incep de la aproximativ 1300 euro fara TVA.