Microsoft Surface 3 confirmă toate zvonurile de pînă acum. Tableta nouă arată mai bine, este mai performantă și are toate atuurile pentru a înlocui un laptop atunci când călătoriți. Evident, fiind un produs business vine la pachet cu acces la o mulțime de aplicații speciale dezvoltate în colaborare cu partenerii Microsoft. Oficialii gigantului sofware vorbesc acum de „construirea unei experiențe unice” pentru utilizator, chestie care a diferențiat întotdeauna Apple în peisajul companiilor IT&C.

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

Surface 3

Surface este unul dintre produsele hardware de mare succes pe care Microsoft le oferă alături de software. Alt exemplu ar fi Xbox, restul fiind eșuate sau în curs de… Desigur, achiziția Nokia aduce noi oportunități hardware, dar rămâne de văzut ce produse concrete vor fi.

Surface a fost în multe feluri un produs care a schimbat industria. Un produs de care rivalii au râs la început, un produs diferit, dar care s-a dovedit un concept bun și o realizare bună și a ajuns să fie copiat. Surface 2 a fost o evoluție importantă, a rezolvat multe probleme semnalate la prima ediție, apoi a venit Windows 8.1 cu și mai multe îmbunătățiri. Acum Surface 3 mi se pare un produs excelent de nivelul marilor jucători din zona de hardware. Și eu nu sunt un fan Microsoft (dacă era necesară precizarea). Grosolănia, superioritatea și acțiunile lor monopoliste merită totdeauna demascate și desființate. Pe de altă parte, am recunoscut întotdeauna că productivitatea este dată de Windows, tastatură qwerty și mouse, restul sunt povești. Desigur, poți lucra oricând pe iPad sau pe tableta Android, dar cu o experiență diferită și o productivitate diferită.

Surface Pro 3
Surface Pro 3

Surface Pro 3 aduce multe noutăți. Display-ul este de 12 inch, mai mare decât tabletele, suficient pentru un laptop eficient. Rezoluția a crescut la 2160 x 1440 pixeli, are procesoarele Intel din generația a patra, suportă 8GB de RAM, însă grafica este lăsată pe seama HD Graphics 4400. Mici compromisuri pentru a obține un gadget subțire și ușor.

ads

Stocarea este pe SSD, de 256 sau 512GB. De asemenea au inclus tehnologii precum Dolby Audio, USB 3.0, slot de carduri Micro SD, Display Port, adaptor Ethernet. Autonomia a fost gândită să atingă peste 9 ore pentru a trece o zi de lucru mobilă. Body-ul este din magneziu pentru a face gadgetul mai ușor.

Prețul Microsoft Surface 3 începe de la 799 dolari în US, cu dotările minime. Versiunile de top ajung mult mai sus. La ediția cu Core i5 și 8GB de RAM ajunge la 1.299 dolari. Însă poți pune Core i7 dacă ai nevoie de putere de procesare.

Tableta are noi huse și accesorii, inclusiv un Pen pentru cei care au nevoie de stylus pentru a desena sau pentru a schița noi idei. Există dock pentru birou care oferă și mai multă putere tabletei – video 4K pe monitor și așa mai departe.

Cum spuneam, există și aplicații special făcute pentru Surface, de exemplu există ediție Photoshop realizată pentru tableta cu Windows.

Via