Microsoft ar putea face un laptop Surface, după ce seria de tablete/netbook-uri cu Windows 8 Surface a stârnit oarece interes (mai mult verbal fie vorba între noi).  De fapt Surface este al doilea produs hardware al Microsoft care nu eșuează lamentabil, după Xbox. Pînă acum toate produsele –  Zune, Kin și altele s-au dovedit eșecuri. Mă rog, nici Surface nu are cifre impresionante, dar a reușit să stârnească buzz și a apărut ca sold-out la câteva magazine. În fine, un laptop Surface ar avea sens. Dar desigur, va aduce și probleme, pentru că Microsoft își va concura partenerii hardware.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Surface Pro cu Windows 8 este chiar un produs ultraportabil interesant. Procesorul este Core i5, cu HD Graphics 4000, destul de ok, spațiul de stocare este 64 sau 128GB, dar Windows ocupă mult loc. Ați văzut poate scandalul. Primul Surface cu Windows RT era simpatic și accesibil, dar avea dotări mai slabe.

Se speculează acum, în lipsa unor cifre oficiale, că Microsoft ar fi vândut vreun milion de tablete Surface cu Windows RT. Sunt interesante și astea, dar nu ai aceleași aplicații ca la Windows 8 și s-ar putea ca multe aplicații să nu le găsești nici cu bani în Windows Store. Pentru Surface Pro cu Windows 8 nu există deocamdată cifre. Prețurile sunt relativ mari, comparat cu alte device-uri similare. Steve Ballmer a declarat pentru Le Parisien că vânzările au fost “modeste”.

Deocamdată, oficialii Microsoft spun că Surface Pro este singurul produs “similar unui laptop” pe care îl fac. Că partenerii se descurcă bine și că nu e nevoie să facă ei un laptop. Dar, aceiași oficiali susțin că vedem astăzi doar primele produse din seria Surface și vor apărea și alte produse. Genul de produse pe care partenerii nu le fac.

Poate că nu va fi un laptop în sensul tradițional, dar un portabil mai apropiat de notebook ar fi perfect pentru Microsoft. Desigur, la un preț mai bun.