Microsoft lansează azi Surface Pro 2, următoarea generație a tabletei cu Windows 8, cu care gigantul software tot speră să contracareze avansul Android și iOS. Ideea e bună și realizarea e bună, dar nu am văzut nicăieri să fie disponibilă oficial tableta Surface și nici nu am găsit vreun review sau tentativă de a o promova în vreun fel. Așa că nu știu cum se gândesc ei că o vor vinde. Din ce văd eu în pozele de acolo au realizat o nouă tastatură, cu touchpad mai mare, dar pare poziționat aiurea. De asemenea, există un dock de birou. Cred că versiunea Pro este mai importantă deoarece aduce platforma Windows completă. Tableta Surface este cu Windows RT, versiunea nouă a platformei care nu dispune de suficiente aplicații.

Microsoft Surface 2
Microsoft Surface 2

Surface Pro 2

Surface Pro 2 are multe îmbunătățiri hardware. Procesoare mai puternice, eran Full HD, baterie mai mare, performanță grafică mai bună. Autonomia poate ajunge acum la 10 ore, ceea ce pune tableta pe picior de egalitate cu iPad sau tabletele Android.

Microsoft a spus cu ocazia lansării că Surface Pro 2 este mai puternică decât „90% dintre laptopuri”. Pe lângă partea strict de dotări hardware, tableta are de asemenea poziție nouă în care poate să stea pe birou doar pentru a vizualiza conținut pe ecran. Oficialii Microsoft promit că tableta este mai silențioasă și nu se mai încinge. Pentru Pro Microsoft a trecut la procesoarele Haswell de la Intel, plus opțiunea de a pune 8GB de RAM. Ecranul de 10.6 incg Full HD ClearType a fost lăudat de cei care l-au văzut cu ocazia evenimentului.

ads

Pe partea de software, noutatea ar fi că tableta va veni cu Windows 8.1, versiunea actualizată „cu buton de start”.

Prețul este de 899 dolari în US.

Surface 2

Surface 2 are de asemenea multe îmbunătățiri, este mai subțire, mai ușoară și promite autonomie mai mare. Procesorul este Nvidia Tegra 4, are cameră foto de 5 megapixeli.
Varianta de 32GB (care are puțin spațiu disponibil pentru utilizator) costă 449 dolari în US.

surface-2-lead