Evenimentul Microsoft de ieri s-a lăsat cu două lansări spectaculoase și o dezamăgire sau două pentru fanii Surface. A fost lansat oficial primul desktop Surface Studio, iar noul Surface Book este excelent, dar compania nu a lansat un nou Surface Pro. De asemenea, mult așteptatul telefon nu devine realitate.

surface
Sursa: The Verge

Surface Studio

Microsoft a lansat primul său desktop pentru entuziaștii brandului Surface, este un sistem extrem de scump, comparat de americani cu iMac, dar este mai mult decât atât. Este un All-In-One cu ecran touchscreen, dar și posibilitatea de a folosi ecranul în mai multe moduri. Sigur că arată excepțional, pare venit din viitor, dar are un preț pornind de la 3.000 de dolari, ajunge la maximum 4.200 de dolari în funcție de dotări.

Microsoft și-au poziționat toate produsele spre zona creativilor, a producătorilor de conținut digital, toate lansările fiind oarecum legate de asta. Paint 3D poate crea diverse obiecte și imagini tridimensionale, PowerPoint 3D poate integra imagini tridimensionale în prezentări, iar Surface Studio poate crea foarte ușor aceste imagini și animații 3D.

ads

Ecranul este de cea mai bună calitate, 28 de inch, gros de 12.5 milimetri, rezoluție 4500 x 3000 pieli, touchscreen, format 3:2. Tastatura și mouseul sunt minimaliste. Sub capotă avem procesor Intel Core i5 sau Core i7, memorie 8, 16 sau 32GB, stocare de 1TB sau 2TB, GTX 965M sau GTX 980M, USB 3.0, Ethernet, WiFi ac, Bluetooth 4.0, cameră de 5 megapixeli frontală și cameră full HD pe spate.

Evident, la banii ăștia poți lua un desktop cu adevărat puternic, cu dotări demne de Cartea Recordurilor. Dar, design-ul contează pentru unii.
surface-book

Sursa: Engadget

Surface Book

Singurul portabil actualizat este Surface Book, care de asemenea vine cu un preț foarte mare. Promite o autonomie fără precedent, de 16 ore, dar și o dublare a puterii de procesare grafică. Surface Book i7 are procesor Core i7, Nvidia GTX 965M aparent overclockat, iar ecranul tactil poate fi separat de tastatură pentru a avea experiență demnă de o tabletă. Are chiar și stylus pentru a desena. Nu am alte detalii tehnice, pe site-ul oficial nu pare să fie noul model. Prețul va fi de aproximativ 2.400 de dolari.

Vânzările Surface cresc

Microsoft și-a publicat rezultatele financiare săptămâna trecută și am extras de acolo informațiile despre Surface. Pe ultimele trei luni (iulie-septembrie), încasările pe zona Surface au crescut cu 38%, atingând aproape 1 miliard de dolari, față de 672 de milioane anul anterior în aceeași perioadă. Au crescut vânzările Suface Pro și Surface Book, iar Satya Nadella a declarat că s-au înmulțit cazurile în care companiile comandă peste 500 de dispozitive odată.

În ciuda așteptărilor și a zvonurilor, Surface Pro 5 nu a fost lansat oficial.