Computerul viitorului are multe forme, iar cei care nu doresc un sistem desktop PC pentru jocuri, pot apela la formate noi. Două dintre acestea sunt Intel Compute Stick, cel mai mic dispozitiv de acest tip, sau NUC – next unit of computing. Au toate funcțiile unui computer, dar sunt suficient de mici pentru a deveni “invizibile”.

Intel Compute Stick

Intel Compute Stick

Intel Compute Stick este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei la PC Garage. Este un stick de 10 centimetri, cu mufă HDMI, care se conectează la televizor sau monitor și ai la dispoziție un PC adevărat oriunde ai merge. Are conectivitate Bluetooth 4.0 dar și WiFi. Poți citi mailul, poți accesa site-urile favorite, poți avea Facebook absolut securizat oriunde în lume. Are procesor Intel Atom quad-core, pe platforma Bay-Trail, 2GB de RAM, 32GB intern și Windows 8.1 preinstalat.  Există și o versiune mai accesibilă cu 8GB de stocare internă și 1GB de RAM, dar rulează Linux. Ambele variante au card micro-SD integrat.

Intel NUC

Intel NUC

Intel Next Unit of Computing (NUC) este un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Poate fi dotat cu procesoarele Core i3 sau Core i5, stocare de 120GB și tehnologii precum Hyper-Threading sau Identity Protection. De asemenea, Intel NUC este disponibil și în varianta barebone, adică utilizatorii își pot construi propria configurație.