Nikon D780 a fost lansat azi oficial, este un DSLR bine dotat, care oferă fotografilor creativi tot ce își doresc de la un aparat foto cu fotografiere Full Frame. De asemenea au lansat oficialmodelul bridge COOLPIX P950, care are un zoom optic de 83x și două obiective profesionale cu zoom pentru telefotografie AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR pentru aparate foto DSLR și NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S pentru aparate foto mirrorless din seria Nikon Z.

Nikon D780 este dotat cu un sistem AF hibrid rapid cu detecție de fază în 51 de puncte. Printre caracteristicile notabile se număra vitezele mari de fotografiere de până la 7 fps la fotografierea prin vizor și 12 fps în mod Fotografiere fără sunet, în timpul fotografierii cu vizualizare în timp real, timpul de expunere minim de 1/8000 s, până la 900 s.

Aparatul foto utilizează rezoluția de 6K a senzorului său de imagine pentru a produce segmente de film 4K/UHD de ultra-înaltă rezoluție la 30p/25p/24p cu factor de decupare zero.

Acoperind un domeniu extins, aparatul foto COOLPIX P950 este însoțitorul ideal pentru fotografii care doresc să fotografieze păsări sau natură sălbatică ori pentru observatorii pasionați de avioane. Zoomul optic de 83x oferă un interval de distante focale de 24-2000 mm¹, în timp ce funcția Dynamic Fine Zoom de 166x extinde pe cale electronică limită superioară până la remarcabilul echivalent de 4000 mm².

Indiferent dacă fotografiați în arene sportive închise ori noaptea în aer liber, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR excelează prin puterea să de rezoluție extraordinară și prin performanțele deosebite ale funcției AF. Acest obiectiv remarcabil marchează și introducerea unui interval de distante focale mult așteptat. Acum, fotografii care utilizează aparate foto DSLR și doresc să fotografieze la 300 mm nu mai sunt legați de o singură distanță focală. Nici nu trebuie să riște performanțele optice utilizând un obiectiv cu zoom la care este atașat un teleconvertor.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S este un obiectiv cu deschidere mare a diafragmei, cu fotografiere pe întregul cadru, fiind al doilea obiectiv ce va fi lansat în cadrul trinității dedicate aparatelor foto mirrorless de la Nikon. Indiferent dacă fotografiați întreceri sportive, evenimente sau subiecte pentru reportaje, acest obiectiv cu zoom pentru telefotografie din Linia S acoperă toate cerințele fundamentale pentru imagini statice și video. Focalizarea este rapidă, cursivă și fără sunet. Claritatea este remarcabilă pe întregul cadru, chiar și atunci când fotografiați cu cea mai mare deschidere a diafragmei. Când înregistrați imagini video, variația distanței focale în funcție de distanță de focalizare (focus breathing) este eliminată complet.

Aparatul foto Nikon D780 va fi disponibil în România în a două jumătate a lunii ianuarie, iar COOLPIX P950 și obiectivele AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR și NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S vor fi disponibile în România din luna februarie 2020.