Nikon va lansa în România primul apărat foto DSLR cu funcţie de filmare Full HD, modelul D3100, succesorul succesului comercial D3000, care a ajuns cel mai bine vândut DSLR din Europa. Aparatul are senzor CMOS de 14,2 megapixeli, focalizare în 11 puncte, Live View și autofocus chiar și în timpul filmării.

UPDATE: prețul recomandat este de circa 599 euro, iar  în magazinele din România ajunge în octombrie. Poare reușim și un test.

Nikon D3100

Este în aceeași măsură pregătit pentru amatori, dar și pentru profesioniști. Are modul special ghid, care informează utilizatorul asupra setărilor, precum și selector automat al modurilor de lucru – analizează scena și alege automat cele mai bune setări.

Camera permite fotografia pe lumină slabă, oferint o sensibilitate ISO de pînă la 12.800. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult calitatea imaginilor şi filmelor, Nikon a introdus odată cu D3100 şi un nou sistem de procesare a imaginii, denumit Expeed 2. Acesta îmbunătăţeşte performanţă senzorului CMOS, crescând sensibilitatea aparatului în lumina scăzută, oferind culori mai clare şi mai puternice; de asemenea, acesta reduce zgomotul de imagine şi oferă filme de o calitate mai bună.

Nikon D3100 va fi disponibil începând cu luna octombrie la partenerii oficiali Nikon din întreagă ţara. Unicul importator Nikon în România este Skin.