Nikon a prezentat oficial azi noul sistem cu montura Z, respectiv primele două aparate foto mirrorless în format Full Frame: Nikom Z6 și Z7. Se zvonise de ceva vreme că este gata aparatul Full Frame de la Nikon, dar nu se știa că sunt două.

Nikon a lansat oficial în România două aparate foto mirrorless în format FX, cu fotografiere Full Frame, modele Z6 și Z7. Compania a prezentat și obiective NIKKOR cu montura Z, cu o noua montură, care are diametrul mai mare.

ads

Nikon Z6 și Z7 sunt echipate cu un nou senzor CMOS în format FX de la Nikon, cu fotografiere pe întregul cadru și iluminare din spate, cu funcție AF în plan focal încorporată cu detecție de fază și cu cel mai recent sistem de procesare a imaginii, EXPEED 6.

Nikon Z 6 este un aparat foto Z 6 este un aparat foto în format FX de uz general, cu un senzor de 24,5 megapixeli și permite intervalul larg de sensibilități standard ISO 100–51200. Cu performanțe superioare la sensibilitati înalte și înregistrare de film 4K UHD Full Frame, cu interpretarea tuturor pixelilor, Z 6 răspunde unei diversități de cerințe, precum fotografierea în medii slab iluminate și înregistrarea filmelor.

Nikon Z 7 are un senzor de 45,7 megapixeli efectivi și permite un interval ISO 64–25600. In combinație cu obiectivele NIKKOR cu montura Z, aparatul foto obține un nivel remarcabil de claritate și de detaliu, pe toata întinderea imaginii, până la marginile acesteia.

Gripul MB-N10, care este în proces de dezvoltare, va conține doi acumulatori Li-ion EN-EL15b, crescând efectiv numărul de fotografii posibile și/sau timpul de înregistrare a filmelor de aproximativ 1,8 ori. Acesta va avea același nivel de rezistență la praf și la picaturi de apă ca al aparatelor foto Z 7 si Z 6 și va putea fi încărcat prin USB, utilizand adaptorul de încărcare la curent alternativ EH-7P. Informatiile despre lansarea acestui produs vor fi anuntate la o data ulterioara.

Aparatul foto Z 7 va fi disponibil in Romania la sfarsitul lui septembrie 2018, iar Z 6 va fi disponibil la sfarsitul lui noiembrie 2018.
Nu avem detalii despre preț.