Zilele astea a ieșit la iveală o nouă cameră foto super-zoom de la Canon, dar și primul lor proiect de dronă. Eu chiar vreau un nou aparat compact, super-zoom, pe care să-l iau cu mine în călătorie.

Canon PowerShot SX730 HS este compactă, dar are un design retro super și un zoom optic 40X, este perfectă pentru călătorie. Are un senzor CMOS de 20.3 megapixeli, procesorul de imagine Digic 6, precum și lentila 4.3-172mm, excelentă pentru călătorie. Totul va depinde de stabilizare și de nivelul de zgomot la zoom mare.

Camera foto are un ecran LCD cu diagonala de 3 inch, care poate fi ridicat deasupra lentilei pentru poze selfie de cea mai bună calitate. Canon PowerShot SX730 HS are toate tehnologiile mobile integrate, are Bluetooth, are WiFi, are NFC și tot ce trebuie. Poate filma 1080p la 60 de cadre pe secundă, iar vestea și mai bună este că bateria integrată se poate încărca pe USB exact ca un telefon mobil. Eu pentru funcția asta mi-am luat cameră foto acum doi ani. Bine și pentru că era mai compactă și ușoară decât fostul DSLR. Dar din cauza obiectivului de kit și a suitei de obiective foarte scumpe, simt acum nevoia să schimb camera foto. Și cred că am să merg pe varianta super-zoom compact. Dar trebuie testată, nu orice cameră foto face fotografii rezonabile.

Prima dronă de la Canon este una pentru uz industrial are o viteză de pînă la 65 de kilometri pe oră și o greutate de 10 kilograme. De asemenea, are o cameră specială Canon montată pe ea. Prețul ei este estimat pe la 20.000 de euro. Camera are o sensibilitate ISO de pînă la 4 milioane, deci va filma chiar și pe întuneric. Deocamdată nu au zis exact pentru ce tip de utilizare industrială s-au gândit să o facă. Doar că anticipează că vor încasa milioane din dronele industriale.