Panasonic Lumix DC-TZ90 continuă seria de camere foto compacte super-zoom, pentru pasionații de călătorie. Genul de aparat foto la care mă gândesc serios să trec pentru că nevoia de DSLR sau mirrorless scade, telefonul face poze foarte bune, iar singurul lucru care îi lipsește este zoom-ul.

Camera foto Panasonic continuă seria TZ după modelul TZ80, aduce un zoom optic de 30x, echivalent cu lentilă 24-720mm. Permite înregistrarea la rezoluție 4K, dar și realizarea de fotografii compuse în format 4K, cu un nivel de detalii excelent. Ecranul este rabatabil, puteți face fotografii selfie, inclusiv un selfie panoramic atunci când vizitați anumite obiective turistice.

Senzorul Panasonic Lumix DC-TX90 este de 20,3 megapixeli, procesorul de imagine este Venus Engine, iar sensibilitatea ISO a fost crescută. Aparatul foto include funcția post-focus, prin care utilizatorii pot schimba punctul de focalizare pe o fotografie deja realizată.

ads

Lumix TZ90 integrează tehnologia DFD (Depth From Defocus – adâncime din defocalizare)*3 pentru a obține o focalizare automată ultra-rapidă de aprox. 0,1 sec. Aceasta contribuie la o înregistrare în rafală de mare viteză de 10 (AFS)/5 (AFC) fps.

Totodată, utilizatorii pot alege să capteze fundalul clar sau defocalizat folosind modul Background Control. Imaginile panoramice pot fi, de asemenea, înregistrate în modul Self Shot (autoportret). Un vizor de 0,2-inch 1.166k puncte EVF (Vizor electronic), cu senzor de ochi, este, de asemenea, prevăzut pentru înregistrarea cu ușurință în exterior cu lumină puternică a soarelui. Inelul de control de obiectiv permite o operare rapidă și intuitivă. Pentru stimularea creativității în realizarea fotografiilor cu Lumix TZ90, sunt disponibile înregistrarea de imagini în format RAW, modul de filtru Creative Control (control creativ) și modul Creative Panorama (panoramă creativă).

Prin conectivitatea Wi-Fi utilizatorii își pot conecta camera la smartphone sau tabletă pentru a extinde flexibilitatea de înregistrare, stocare și share-uire a imaginilor.

Camera include sistemul de stabilizare pe 5 axe HYBRID O.I.S. (stabilizator de imagine optic hibrid pe 5 axe), moduri de lucru creative, retușarea portretelor și toate funcțiile căutate acum.

Nu am oficial un preț pentru acest model, nu am găsit nici pe internațional. Urmează să vedem când va ajunge în magazine.