Phown este un concept de smartphone premium realizat de o echipă din România. Atât ca design, cât și ca realizare este un produs deosebit. Ca idee pare interesant, sunt curios dacă vor reuși să transforme conceptul într-un produs final. Design-ul este minimalist, are ramă metalică și ecran „edge to edge”, camera foto este rotativă (60, 120 și 180 de grade), poate fi personalizat complet, find realizat din panouri care pot fi schimbate.

phown_4

Conceptul Scarlat-Buzilan botezat “Phown” păstrează elementele clasice de telefon: difuzorul de ureche, microfonul principal (la baza ecranului), dar și senzorii de proximitate și luminozitate. Datorită design-ului edge-to-edge dimensiunea finală a terminalului va fi compactă.

Camera foto rotativă are mai multe avantaje: posibilitatea de a comunica în lumină slabă, realizarea de poze/videoclipuri personale, fotografii în diverse unghiuri largi.

Dacă azi personalizarea telefonului înseamnă doar carcase, huse sau accesorii, pe viitor va putea fi personalizat pornind de la design-ul de bază.
phown_1
Au imaginat chiar și dotările hardware:

Dimensiuni: 131 x 69 x 7,7 mm (rama)
Greutate: 155 grame
Ecran: 1080 x 1920 pixels, 5,0 inci
Memorie interna: 32/64 GB, 2 GB RAM
CPU: Quad-core, 1,5 GHz
Camera: rotativa, 8-12 MP, LED flash
Baterie: inlocuibila, , Li-Ion, > 2500 mAh
Sisteme de operare posibile: Android (<4.0), BB10, Sealfish, Ubuntu Mobile

Preț: circa 600 euro

Scarlat-Buzilan este o echipă formată din Dan Scarlat și Anca și Claudiu Buzilan. Ei au mai realizat un concept, o mașină ecologică (SCI hyMod – www.scihymod.com) împreună cu designerul Marian Cilibeanu și inginerul Cristian Ionescu.

Video