Sud-coreenii au lasat la CES 2016 un SSD portabil – Samsung T3 – rezistent la șocuri și dotat cu o capacitate de pînă la 2TB, cu mufă de conectare USB 3.1 Type-C. Este perfect dacă aveți mufa asta și la laptop sau computer ca să beneficiați de viteza de transfer crescută.

Samsung T3 SSD_01

Dezvoltat cu tehnologiile Samsung Vertical NAND (V-NAND) și SSD TurboWrite, noul Samsung T3 are și versiuni de 1TB, 500 și 250GB. Eu acum am vreo trei HDD-uri de 1GB aproape pline cu fotografii și alte arhive digitale, cred că un SSD ar fi mai interesant și m-ar ajuta transferul rapid. Dar deocamdată USB Type-C are aceeași problemă de compatibilitate cu versiunile anterioare.

Samsung T3 poate cădea de la doi metri înălțime și are de asemenea o soluție de protecție contra supra-încălzirii prin tehnologia Thermal Guard. Datele stocate pot fi protejate prin cripare cu standardul AES pe 256 de biți.

Nu am acum detalii despre preț.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!