Samsung pregătește un ceas smart cu SIM, care nu mai are nevoie de smartphone pentru a îndeplini funcțiile inteligente, ci este el însuși un telefon mobil complet. Ideea e bună, eu v-am tot scris că actualele ceasuri smart sunt cam inutile, pentru că te descurci mult mai bine pe telefon direct. Iar conexiunea Bluetooth nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Pe de altă parte un ceas cu SIM ar putea fi un pic ciudat și în mod sigur nu va fi micuț. Ori nu va avea autonomia necesară…

samsung smartwatch sim

Conform zvonurilor de azi, ceasul este un gadget în stilul celui folosit de James Bond și va putea iniția și primi apeluri dar și accesa serviciile de date mobile. Wall Street Journal citează negocieri în curs între Samsung și marii operatori de telefonie mobilă, care vor oferi acest ceas în cadrul unor oferte speciale.

Prezentarea ceasului ar urma să aibă loc în iunie, urmată de o lansare în iulie. Ceasurile la care poți vorbi la telefon sunt gadgeturi prezente din perioada interbelică în benzi desenate, filme și altele asemenea. Samsung a și făcut unele din primele ceasuri cu telefon, modele GSM  de acum 10 ani.

Noile ceasuri Galaxy Gear sunt interesante, dar nu aduc nimic deosebit, ceva ce nu ai deja pe telefon. Doar poate Gear Fit, care în plus măsoară pulsul și este un accesoriu interesant pentru sport, cu un design deosebit. Dar rămâne tot un accesoriu.  Poate că ar fi altfel dacă n-ai mai avea nevoie de niciun smartphone și ai putea face totul pe ecranul … ceasului.

Via