Samsung Galaxy TabPro S a fost prezentat oficial CES 2016. Este un dispozitiv 2-în-1, o tabletă care poate fi folosită și ca laptop, dar vine cu sistemul de operare Windows 10.

Samsung Galaxy TabPro S
Samsung Galaxy TabPro S

Practic vorbim despre o tabletă cu Windows 10 și dock cu tastatură, Samsung nu mai folosește acum brandul Ativ, ci Galaxy. Se pare că după succesul avut de Surface, cam toți marii jucători vin cu alternative… Un astfel de sistem 2-în-1 oferă productivitatea unui laptop într-un dispozitiv de dimensiunile și greutatea unei tablete, pentru o experiență portabilă mai bună.

Galaxy TabPro S are o grosime de doar 6,3 milimetri și cântăreste 693 de grame, iar dock-ul cu tastatură permite utilizarea în mai multe moduri.

Ecranul este Super AMOLED, cu diagonala de 12 inch, iar procesorul este Intel Core M, dual-core la 2,2GHz. În plus are 4GB de memorie RAM, iar stocarea poate fi de 128 sau 256GB, pe SSD. Tableta are încorporat un modem 4G, LTE Cat 6, iar autonomia este de 10,5 ore conform specificațiilor oficiale.

Pentru productivitate sporită, un adaptor multi-port (HDMI, USB Type A & C) și stylus-ul Bluetooth Pen pot fi achiziționate separat.

Nu am deocamdată informații despre preț.