Promit că este ultima știre cu Samsung de azi 🙂 Dar Samsung Gear A sună bine și are toate detaliile unui produs care va face valuri în perioada următoare. Este un smartwatch rotund, pregătit special pentru a contracara lansarea Apple Watch, un model în care sud-coreenii pun la bătaie tehnologia și experiența avută cu Gear S și celelalte modele de pînă acum. Vor să facă un ceas cu adevărat bun.

samsung gear a

Sursa foto.

Proiectul fusese inițial Samsung Orbis, este primul ceas rotund pe care îl fac, după ce Moto 360 a fost cel mai bine vândut smartwatch în 2014, iar cei de la LG au lansat cu succes seria Watch R, tot pe baza design-ului clasic de ceas normal.

ads

Noul model vine cu platforma Tizen, pe care Samsung încearcă acum să o impună inclusiv la televizoare și la alte dispozitive smart. Din zvonurile de pînă acum, dacă se confirmă nu știu, ceasul Gear A va avea procesorul Eynos 7420 de la Galaxy S6 și va avea SIM integrat, pentru date mobile, apeluri și SMS-uri, independent de telefon.

Există de asemenea discuții despre o versiune WiFi/Bluetooth care va fi doar accesoriu, este foarte posibil pentru că Samsung a tot lansat gadgeturi în mai multe variante, pentru fiecare doritor.

Sunt două probleme majore pentru un astfel de ceas, nu doar forma și dotările. Prima, viața bateriei, poate că adaugă încărcarea wireless de la Galaxy S6 și atunci ar avea ceva sens. Eu aș fi folosit Moto 360 dacă avea autonomie o săptămână, dar ceasurile care țin o săptămână au funcțiile varză, nu se sincronizează și afișează date aiurea. Moto 360 trebuie încărcat în fiecare seară, o chestie enervantă.

A doua problemă, evident, prețul. Dacă vine iar la 600 de euro, este pierdut din start, chiar dacă vor fi entuziaști care să plătească banii, nu va fi un succes care să ajute situația financiară Samsung.