Samsung Gear S este primul smartwatch cu SIM 3G (despre care v-am și scris) și tehnologie WiFi și are parte de un design nou, sud-coreenii grăbind ritmul lansărilor înainte de noul iPhone care va fi acompaniat mai mult ca sigur de un iWatch, un ceas smart de la Apple de care se tem toți competitorii. Pînă acum Galaxy Gear rămâne un produs drăguț, dar inutil. Doar Gear Fit are sens, dar numai pentru cei pasionați de sport, altă nișă destul de mică. Noul design Gear S are avantajul că se conectează direct la rețeaua 3G (sau WiFi), nu mai are nevoie de smartphone. Apoi are un serviciu de știri integrat, GPS, Bluetooth și multe altele. 

Samsung Gear S
Samsung Gear S

Samsung Gear S

Samsung Gear S are un ecran curbat Super AMOLED cu diagonlă de 2 inch. Se poate conecta la servicii de e-mail, calendar, rețele sociale și are propriile aplicații. Se pot efectua sau prelua apeluri direct de la mână și se pot trimite și primi mesaje SMS.

Samsung Gear S are widgeturi cu diverse informații și notificări. De notat că include serviciul de navigație Here dezvoltat de Nokia și care nu a fost preluat de Microsoft. Serviciul de știri este oferit de Financial Times.

Ceasul smart dispune de aplicații, de exemplu de Nike + Running, pentru a înregistra și analiza sesiunile de fitness.

Samsung Gear Circle
Samsung Gear Circle

Samsung Gear Circle

Pentru acest smartwatch, Samsung a lansat și Gear Circle – căști dedicate care folosesc o conexiune Bluetooth. Se prind în jurul gâtului atunci când nu sunt în funcțiune și au tehnologii speciale, de exemplu dispun de vibrație care le semnalează utilizatorilor apeluri telefonice primite și notificări.

Accesoriile ajung în magazine la începutul lunii octombrie. Nu am informații oficiale despre preț.

Samsung Gear S
Samsung Gear S