HP Stream 13 este un laptop buget care nu duce lipsă de absolut nimic, iar prețul normal în SUA este 229 de dolari. Cred că pentru tineri sau cei care au nevoie doar de un sistem portabil ocazional, este foarte bun. Vine cu Windows 8.1, are autonomie mare, iar experiența de utilizare nu este rea deloc. Există mai multe modele în seria Stream.

HP Stream 13
HP Stream 13

HP Stream 13 are un procesor din seria Celeron, însă modelul N2840 este bazat pe arhitectura BayTrail-M, este dual-core la 2,16 GHz, cu o viteză TurboBoost de 2,58GHz. Suficient pentru Windows 8.1, nu veți avea neplăceri. Grafica este asigurată tot de Intel, are 2GB de RAM, plus un SSD de 32GB (deci veți avea nevoie de un HDD extern mare). SSd-ul oferă o viteză de lucru mai bună, așa că experiența va fi bună. Display-ul de 13 inch are rezoluție standard 1.366×768 pixeli.

Autonomia este calculată la 7 ore și 45 de minute, din păcate în practică valorile sunt mai mici deseori.

Dacă ne gândim la alternative, cred că este un sistem destul de ok. Poți cumpăra ceva mai puternic, dar second hand, ori trebuie să plătești mult mai mult pentru un laptop nou. Dar în ultimii ani toți marii producători au serii de laptopuri ieftine, care devin tot mai ok, spre deosebire de epoca netbook-ului când experiența putea să fie extraordinar de slabă.

Laptopul este bine dotat și din punct de vedere al conectivității, are porturi USB 3.0 și 2.0, mufă HDMI, slot de carduri de memorie. Microsoft oferă pentru astfel de laptopuri 1TB de stocare online în OneDrive, așa că puteți ține multe fișiere acolo.

Voi ați utiliza așa ceva sau preferați laptopuri mai scumpe?