Apple a depus o cerere de patent pentru un sistem de țigare electronică care ar putea concura modelele de top din industrie, conform Digital Trends. Totuși nu e clar dacă va produce un gadget sau doar va vinde tehnologia.

Credit foto: © Gawriloff | Dreamstime.com – Electronic cigarette

Descrierea oficială a patentului este aici (PDF). Am pus mai jos și schema, arăta cam urât să fie imagine de top, dar puteți vedea cam la ce s-au gândit, la o soluție pentru camera de vaporizare. Industria țigărilor electronice este pe val, toată lumea la curent cu tehnologia a testat măcar noua invenție a unui chinez, care din cauza lipsei reglementărilor și a copiilor chinezești nu a reușit să câștige prea mult din această invenție.

Pe piață există acum și dispozitive foarte ieftine, dar și modele considerate premium, care costă câteva sute de dolari. Apple ar putea face cea mai scumpă țigară electronică din lume, iar fanii săi probabil ar cumpăra dispozitivul. Patentul este legat de modul de vaporizare, care a devenit o controversă. În anumite condiții, temperatura crescută ar putea produce efecte similare cu arderea de la țigarea normală, care produce fum. Substanțele degajate ar putea deveni și ele cancerigene. BLoggerii americani speculează că dispozitivul Apple ar putea fi folosit “medical” pentru vaporizarea de marijuana, al cărui consum a fost legalizat în unele state americane.

Industria de țigări electronice premium este dominată în SUA de Firefly, o companie deseori denumită “Apple al țigărilor electronice” sau chiar “Tesla”. Compania are unele modele de top disponibile la un preț de 1270 de dolari. Probabil la nivel mondial există și altele mai scumpe. Dar modelul de business este bazat pe lichidul de vaporizat, iar aici competiția este mare. Mie nu mi-e clar de ce giganții din industria tutunului, cât a mai rămas din ea, nu vor deloc să treacă la vaporizatoare, unde ar putea câștiga rapid teren având numele deja format.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!