Amazon pregătește o tabletă cu Android și display de 10.1 inchi, spune Reuters. Amazon ar putea cuceri piața, după ce a reușit să revoluționeze lumea tabletelor Android cu micul Kindle Fire. Tableta cu display de 7″ a devenit o vreme cel mai vândut produs cu platorma mobilă a Google și a obligat compania să lanseze Nexus 7, un produs concurent.

Amazon Kindle 10.1
Amazon Kindle 10.1

Amazon Kindle 10.1

Succesul Amazon este unul de tipul Apple – un succes de ecosistem. Acum câțiva ani, toată lumea a râs când cel mai mare magazin online de cărți și CD-uri și-a lansat propriul ebook reader, Kindle. De fapt, Amazon a anticipat trendul și a câștigat – lumea citește cărți digitale, oamenii vor un gadget ușor și simplu, bun de luat peste tot, pe care poți citi. La fel au râs anul trecut, când Amazon pregătea tableta Kindle Fire. Mulți eșuaseră în domeniul tabletelor, nume mari. Ce să facă Amazon cu o tabletă? Ei bine, este gadgetul perfect, mai ales pentru un magazin online. Odată că ține clienții mereu aproape, logați în conturi, are control total asupra activităților – deci servește reclamele fix așa cum trebuie – și doi ai opțiunea de a cumpăra cu un click. Pac! și s-au dus banii. Știu vreo 10 oameni care au cumpărat fără să vrea și le-a fost jenă să ceară banii înapoi.

Amazon ar putea avea succes pe segmentul 10.1 tot datorită ecosistemului – oferă aplicații proprii, filme online, conținut multimedia. Plus ebooks – care se văd mai bine, nu-i așa – pe o tabletă. Iar dacă fac Kindle 10.1 3G cu Internetul gratuit în toată lumea – chiar cu limitări – va fi un hit mondial.

ads