Unul dintre producătorii chinezi care vrea neapărat să se remarce pe piețele occidentale, Chuwi, a lansat un nou experiment: tableta cu Android și Windows 10 cu dual-boot, puteți porni pe care sistem de operare vreți și puteți folosi orice aplicații doriți. Însă faza e că utilitatea tabletelor a cam dispărut odată cu creșterea terminalelor smartphone și a laptopurilor ultra-portabile.

De-a lungul timpului au existat atât tablete cu Android, cât și tablete cu Windows, dar experiența este dificilă, aplicațiile nu rulează cum ar trebui, iar experiența este limitată. De aceea majoritatea utilizatorilor au cam renunțat la tablete. Singurul beneficiu ar fi că noul device, Chuwi Hi 8 Air, elimină nevoia de două tablete și vă permite să aveți toate aplicațiile dorite pe un singur device.

Nu înțeleg din ce rațiuni au pus pe dispozitiv Android 5.1, o versiune destul de veche. Chuwi Hi 8 Air are un display cu diagonala de 8 inch Full HD (1,920 x 1,200 pixeli), cu format 16:10. Procesorul este Intel Cherry Trail, de asemenea nu este cunoscut pentru experiențe foarte bune, dar autonomia va fi ok. Are doar 2GB de RAM, stocare de 32GB și slot de carduri de memorie.

Bateria integrată este de 4.000 mAh, mufă microUSB , micro HDMI, Bluetooth și o tastatură externă conectată tot pe Bluetooth. Ei spun că este un device destinat studenților, poate fi luat ușor la facultate, poți să ai Android pentru jocuri și aplicații, dar și Windows 10 când ai nevoie, poți să înveți sau să faci treabă, să te relaxezi, fără un cost foarte mare.

Nu e clar cât va costa noua tabletă, dar Chuwi este cunoscut pentru tablete foarte ieftine, de la 100 de dolari. Deocamdată însă, nu există un preț oficial și nici detalii privind lansarea comercială. Chuwi face și tablete convertibile, dar și laptopuri ultraportabile, unele modele au fost destul de lăudate de cei care le-au testat, iar prețurile sunt cu mult sub brandurile cunoscute din domeniu.