Am testat o cameră de supraveghere online, Tenda C50+, destul de mică, ușor de folosit și mobilă, care este controlată dintr-o aplicație dedicată. Fie că vreți să vedeți ce se întâmplă acasă sau într-un birou mic, este o soluție ieftină și utilă.

Detalii tehnice Tenda C50+

– cameră de supraveghere zi și noapte;
– procesor Anyka AK3918E, 512 MB RAM;
– mobilitate verticală 120 grade, orizontală 355 de grade;
– calitatea imaginii: HD 720p la 25 fps
– conectivitate WiFi și LAN;
– microfon și speaker integrat
– senzor infraroșii cu distanța de 10 metri;
– stocare pe card de memorie, dar și în Cloud;
– aplicație de mobil (Android sau iOS);
– preț de 429 lei

Mai multe informații găsiți pe site-ul Tenda.

Experiența cu Tenda C50+

Am testat de mai multe ori camere video de supraveghere, sunt două probleme cu ele. Fie nu sunt ușor de instalat și totul durează enorm, dar și accesarea streamului e dificilă. Fie este ușor de folosit, dar imaginile sunt limitate, unghiul e maxim de 120 de grade și nu poate vedea mai mult. Avantajul principal al Tenda C50+ este că e o cameră mobilă. Iar de instalat a fost extrem de ușor.

Camera Tenda C50+ filmează la rezoluție HD, iar calitatea imaginii este suficient de bună pentru a indentifica ce se întâmplă în casă. Alimentarea camerei se realizează prin mufă USB, iar în pachet avem un cablu și un încărcător de 5v. Aplicația pentru telefon, disponibilă pe Android și iOS poate trimite alerte de tip Push în timp real, cu informații de la detectorul de mișcare. Pe timp de noapte Tenda C50+ folosește senzorul IR, astfel puteți vedea tot ce se întâmplă în încăpere chiar dacă nu există nici un pic de lumină.

Este o cameră tip PTZ (Pan-Tilt-Zoom), adică această are motorașe integrate care permit camerei să se rotească 355 de grade și să se încline 120 de grade. Poate fi astfel montată oriunde aveți loc și priză disponibilă, iar apoi din aplicație controlați exact ce anume vreți să vedeți. Este extrem de compactă în comparație cu alte modele PTZ și arată bine. Are un adaptor care permite prinderea pe perete, se poate monta inclusiv pe tavan.

Prin integrarea unui microfon și a speakerului puteți să le transmiteți infractorilor că sunt filmați deja, puteți vorbi cu animalul de companie și așa mai departe. Poate deveni o unealtă comunicare utilă.

Concluzii

Camera de supraveghere Tenda C50+ este mobilă și are integrat microfon și speaker. Poate fi instalată oriunde și oferă vedere de ansamblu asupra camerei sau biroului. Poate fi controlată de la distanță din aplicație. Are vedere de noapte și este ușor de instalat. Aplicația este atât pentru Android cât și iOS. Mi se pare un accesoriu util pentru casă și pentru birourile companiilor, spații de depozitare și așa mai departe. Iar prețul final este de circa 429 lei.

Galerie foto Tenda C50+