Lenovo a anunțat azi oficial noua tabletă ThinkPad X1 Yoga, care combină puterea unui latop normal cu flexibilitatea unei tablete cu Windows, plus specificațiile Yoga: stand de lucru, proiector, autonomie mare. Arată bine și sunt convins că este la fel de interesant de utilizat.

Lenvo ThinkPad X1 Yoga (4)

Am testat mai multe generații de tablete Yoga, atât versiunile de mici dimensiuni, cu Android, pentru portabilitate, cât și variantele Pro, realizate pentru productivitate, cu Windows. Este unul dintre cele mai interesante concepte din ultima perioadă, iar acum, sistemul a fost adaptat seriei business ThinkPad – linia preluată de compania chineză de la IBM.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga va fi prezentat la CES 2016, iar versiunea aduce opțional primul ecran OLED Samsung și un creion digital cu care se pot lua notițe pe ecran. Autonomia este de 10 ore, iar cu dock ajunge la 15 ore de utilizare. Procesoarele sunt din cea mai nouă generație Intel, iar pentru cei din companii există un dock cu proiector și mufă HDMI. Tastatura este de dimensiuni normale, identică cu cea de la un ThinkPad clasic. Cu tot cu tastatură are 1,1 kilograme.

Tableta are integrat un modem 4G LTE, iar pasionații de tehnologie pot accesa capacul de pe spate pentru a adăuga componente sau pentru a le face upgrade pe viitor.

Cei de la Lenovo au prezentat și ThinkPad X1 Carbon, în continuare cel mai subțire și puternic ultrabook din serie.

Tableta ThinkPad X1 va fi disponibilă începând cu luna februarie, la prețul de 899 USD.
ThinkPad X1 Yoga va fi disponibil începând cu luna ianuarie, la prețul minim de 1.449 USD, fără ecran OLED.
ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil începând cu luna februarie, la un preț ce pornește de la 1.299 USD.

Video + galerie foto