Cel mai simpatic proiect de desktop din ultima perioadă: Lenovo Titanium Enterprise NCC-1701A este dedicat fanilor Star Trek. Are formatul navetei Enterprise și dotări de top pentru pasionații de tehnologie. Este un PC special pentru gamerii care vor să se dea mari cu design-ul custom al acestui computer.

Lenovo Titanium Enterprise NCC-1701A-03â

Sursa: Digital Trends via MyDrivers

Detalii tehnice

Procesor: Intel Core i9 9900K
GPU: GeForce RTX 2080
Memorie: 32GB
Stocare: 1 TB M.2 SSD & 2 TB HDD
Conectivitate: WiFi ax, LAN
Preț: 2.180 $

Design și realizare

USS Enterprise (NCC-1701) este una dintre variantele navetei din Star Trek, aparține Flotei Stelare și seamănă, dar nu este identică cu navele Enterprise. Nici noul desktop pentru geeks nu respectă exact design-ul navetei spațiale. PC-ul a fost dezvăluit în cadrul conferinței Lenovo Tech World 2019.

Procesorul este din a noua generație Intel, model cu opt nuclee care poate atinge 5.0 GHz. Dotările sunt mai degrabă de gaming, Nvidia RTX2080 fiind un accelerator grafic optimizat pentru jocuri intensive din punct de vedere al graficii.

Conform informațiilor postate de la eveniment, Lenovo a realizat un design custom pentru WiFi și LAN, astfel că vitezele de transfer sunt foarte mari. Probabil sistemul de operare este pe SSD-ul M.2 de 1TB, iar al doilea HDD este pentru stocarea de date.

Pe lângă dotările hardware puternice, sistemul are și un sistem de iluminare custom și un mini-proiector integrat. Nu este clar dacă acest sistem va fi disponibil pentru cumpărare sau doar pe comandă, dar s-a vehiculat un preț de 2.180 de dolari pentru el. Unii zic că va fi de găsit inclusiv în magazine.