Cei de la Microsoft au realizat un proiect de tricou smart, care înglobează senzori și un sistem de interpretare a datelor, dar și soluția pentru a stimula centrii nervoși.

tricou microsoft

Sistemul interpretează datele de la senzori și poate stabili dacă te simți bine, ești vesel sau ai o perioadă dificilă și te simți rău. Pe baza datelor, el poate influența centrii nervoși să îți redea buna dispoziție. Nu sunt foarte multe detalii privind stimularea, dar este vorba de aplicarea de presiune sau vibrații pe piele, poate chiar genera căldură, dar de asemenea poate schimba muzica cu una mai potrivită momentului.

Senzorii din tricou pot urmări bătăile inimii, temperatura pielii, dar știu să interpreteze și mișcările utilizatorului. Pe baza lor poate stabili dacă ești bine dispus sau nu. Se pot face nu doar tricouri, ci și jachete sau rochii sau orice alte tipuri de îmbrăcăminte, doar că senzorii și punctele de interacțiune trebuie să fie pe piele.

Există și o cerere de patent depusă pe tema asta.

Prima reacție a fost să mă gândesc că utilizatorii mai slabi de înger vor deveni rapid dependenți de acest tricou 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!