Vector Watch, ceasul smart finanțat de Radu Georgescu, s-a lansat oficial în Elveția, la evenimentul anual la care s-a discutat ieri despre un smartwatch Tag Heuer. Ceasul proiectat de români arată ca un ceas clasic, dar se pot schimba fețele, iar deocamdată este singurul produs de acest gen care oferă o autonomie de 30 de zile. El a fost imediat remarcat de blogurile tech din US.vector watch - radu georgescu

Sursa : Cnet

Pagina oficială a proiectului este aici.

Conform celor de la Gizmag, care au avut ocazia să testeze ceasul, sistemul de operare este dezvoltat de români. Au prezentat și o variantă cu ecranul dreptunghiular, nu doar ceasul rotund. În această perioadă, primele modele realizate pot fi pre-comandate de pe site-ul lor. Brățările sunt ușor de schimbat și sunt disponibile atât modele de piele cât și modele metalice.

Ecranul este un LCD monocrom , facpt care permite autonomia atât de mare. Așa cum spun creatorii, Vector Watch este înainte de toate un ceas, apoi un gadget smart care redă informații de pe smartphone. Aplicația realizată oferă toate informațiile necesare despre ceas, starea bateriei și așa mai departe. Merge cu orice telefon Apple, Android sau Windows Phone.

Ceasul cu ecran dreptunghiular are un preț pornind de la 199 dolari, iar cel rotund costă de la 349 dolari.