Cei de la Vespa au anunțat că vor lansa nu doar un scuter electric, ci și Gita (vă jur că am citi Ghiță) un troler autonom pentru cei care călătoresc. Un troler cu motor care te urmărește unde mergi și te scapă de greutate.

Poate duce pînă la 18 kilograme și ajunge la viteze de 22 km/h, deci poți merge și cu bicicleta cu trolerul după tine. Sistemul de navigație și modul de a coti permite ocolirea obstacolelor și săritul bordurilor, tot ce ai nevoie pentru a merge prin oraș. Nu cred că e soluția ideală dacă e foarte aglomerat, dar bănuiesc că italienii vor rezolva cumva și problema asta.

Din câte înțeleg, clienții lor vor fi în principal cei din business, cel puțin pentru partea de testare de început. Probabil vor ataca zona de curierat cu pachete mici sau poșta, dar e posibil să fie și alte aplicații pentru Gita. Eu cred că totuși va fi un gadget important pentru cei care călătoresc, au nevoie de multe chestii la ei și este greu să care un troler normal prin oraș. Cu un GPS inteligent și comenzi vocale ar putea fi un R2D2 gata pentru viitor.

Deocamdată nu există mai multe detalii privind Vespa Gita, dar cei de la Piaggio spun că lansarea oficială este pe 2 februarie. Depinde foarte mult de câți kilometri poate parcurge și cum se poate reîncărca, cât durează încărcarea și unde o poate face. Altfel, ideea este simpatică și da, ne îndreptăm spre un viitor cu tot mai multe gadgeturi din filmele SF.