Microsoft a dezvăluit detaliile Project Scorpio, următoarea versiune a consolei de jocuri, care se va numi de fapt Xbox One X. Desgin-ul nu este punctul său forte, rămâne o cutie neagră, dar are detalii tehnice foarte bune.

Xbox One X va primi un procesor octa-core, un accelerator grafic capabil să proceseze 6 teraflops de informație, precum și 12GB de memorie GDDR5. Asta deși este cea mai mică cutie de pînă acum, conform oficialilor Microsoft. Arată relativ la fel ca Xbox One S, doar că formatul este prezentat ca fiind mai compact. Este o consolă gândită pentru jocuri video 4K la 60 de cadre pe secundă și capabilă de realitate virtuală.

Acceleratorul grafic este dezvoltat special, cu nuclee la 1172MHz. Sony PlayStation 4 Pro are un GPU capabil de 4,2 teraflops și are nucleele la 911Mhz.

ads

Lansarea comercială Xbox One X va avea loc pe 7 noiembrie 2017. Problema Microsoft Xbox One X este că prețul său final (499de dolari) este cu 100 de dolari peste cel al Playstation 4 Pro , deci va fi destul de semnficativ atunci când ajunge în magazine, pentru că tind să cred că PS4 Pro se va ieftini la toamnă special să mai câștige teren. Consola de jocuri Microsoft este aproape identică cu ceea ce Verge și alții au prezentat ca fiind „pe surse” despre Project Scorpio, deci informațiile proveneau chiar din companie.

Cea mai bună veste pentru fanii seriei Xbox este că noua consolă de jocuri oferă compatibilitate și cu jocurile pentru versiunile anterioare. Consola include de asemenea tehnologie de sunet Premium Dolby Atmos, ca și Sony, cei de la Microsoft vor să acapareze întreg living-ul și să devină o alternativă pentru divertismentul în familie.

Prezentarea oficială a avut loc la evenimentul anual de gaming E3. Microsoft a făcut mai multe anunțuri oficiale la evenimentul Electronic Entertaiment Expo 2017, iar bătălia dintre PC-urile de gaming foarte scumpe și consolele de jocuri – ieftine, dar cu dotări similare – pare să continue.