Xiaomi Yi 4K este prima cameră video a companiei chineze capabilă să filmeze 4K la 30 de cadre pe secundă. Se lansează mâine oficial în US, nu știm exact când va veni în Europa. Este încă un competitor pentru GoPro 4, la jumătate de preț față de camera cea mai utilizată la ora actuală.

xioami-yi-4k-compressor

Se pare că avem o adevărată modă cu aceste camere de acțiune, cam toată lumea a lansat un model similar. Doar că mulți au încercat să schimbe design-ul GoPro, pe când chinezii aleg să meargă pe aceeași rețetă.

Noul Xiaomi Yi 4K va avea un preț de 249.99 dolari, adică exact jumătate din prețul unui GoPro Hero 4 Black. În plus, camera video Xiaomi are ecran LCD pe care se pot previzualiza imaginile.

Bateria integrată este de 1.300 mAh, astfel că se pot realiza filmări 4K de pînă la 2 ore, dacă aveți și cardul de memorie de capacitate corespunzătoare. Camera Xiaomi are senzor Sony de 12 megapixeli, cu lentile F2.8. Procesorul de imagine este Ambarella H12, dacă am înțeles corect. Scriu unii că este mai performant decât cel de pe GoPro Hero 4.

Coform unor informații neconfirmate oficial, camera Xiaomi Yi 4K va ajunge și în Europa în curând.